HOLD PÅ

KUNDENE DINE

Når Skrøt noen sist av den GODE SERVICEN din?

Ved hvert møte med kunder, har du mulighet til å enten bygge lojalitet eller miste en kunde. Mens de fleste virksomheter anerkjenner den kritiske verdien av kundeservice for suksess, er det fremdeles uvanlig å motta bra kundeservice. Vårt kurs Legendarisk kundeservice lærer ledere og virksomhetens kundeservicemedarbeidere hvordan de konsekvent skal levere eksepsjonell kundeservice som vil gi kunder som kommer tilbake, både internt og eksternt og gir et konkurransefortrinn for organisasjonen.

Det er 6-7 ganger mer kostbart å tiltrekke seg en ny kunde enn det er å beholde en eksisterende kunde.*

89% av kundene begynner å gjøre forretninger med konkurrenter hvis de opplever dårlig kundeservice .**

VERDIEN AV BRA KUNDESERVICE

Hvis du ikke har kunder, har du ikke en virksomhet. Bedrifter som leverer god kundeservice vet at deres medarbeidere—og den relasjonen de bygger med kundene— er virksomhetens viktigste fordel. Ved å bygge en bedriftskultur rettet mot kundeservice, bemyndiggjør de sine medarbeidere til å ta eierskap i å løse kundenes problemstillinger. Denne servicementaliteten dyrker forbedringer og reduserer kostnader, noe som resulterer i økt kundelojalitet og til slutt salg.

Excellent customer service skills increase customer loyalty | Ken Blanchard” width=

Dyrk lojalitet

Fornøyde kunder er mest sannsynlig en kilde for gjentagende salg og anbefaler virksomheten din til sine kollegaer, venner og familie.

Reduce costs with improved customer care skills | Ken Blanchard” width=

RReduser kostnaden på salg

Virksomheter som forstår behovet og motivasjonen hos kundene sine kan realisere betydelige besparelser når det gjelder å anskaffe og beholde disse kundene.

Excellent customer service creates raving fans | Ken Blanchard” width=

Generer skrytende fans

Fornøyde kunder blir dine største fans og generere ild i tørt gress-reklame for din bedrift, dette er spesielt virkningsfullt med hvordan vi bruker dagens sosiale medier.

Excellent customer service feedback for innovation | Ken Blanchard” width=

Ønsk tilbakemeldinger og innovasjon velkommen

Kunder er mer villige til å gi tilbakemeldinger for å hjelpe til med å identifisere områder for forbedring og foreslå nye ideer for å dekke behovene deres best.

Hvordan levere eksepsjonell
Kundeservice

Vi vet at det å levere bra kundeservice er ryggraden i virksomheten din, og vårt kurs Legendarisk kundeservice kan hjelpe til med å snu kundeservicen til ditt konkurransefortrinn.

Basert på mange års forskning og erfaringer med organisasjoner som prioriterer kundeservice, er Legendarisk kundeservice et raskt, interaktivt program utviklet for å hjelpe ledere og ansatte til å tilpasse seg en servicefokusert visjon, verdier og atferd for bedre å betjene kundene dine i hver samhandling.

Ledere og medarbeidere identifiserer deres tro angående det å tjene andre og hvordan de påvirker atferd. De lærer viktigheten av å ta vare på seg selv, som gjør at de kan ta bedre vare på andre. De lærer også ferdighetene for å vurder og segmentere kunder for å identifisere deres ulike behov.

LS Model Customer Service Training Programs | Ken Blanchard” class=

Vil dere lære mer?

Klar for å komme i gang?

The Legendarisk kundeservice vil lære dine ledere og servicemedarbeidere, som samhandler med iterne og eksterne kunder, hvordan de skal levere legendarisk kundeservice som vil gjøre at kundene vil fortsette å komme tilbake.

*2011 Customer Experience Impact Report, Oracle
**White House Office of Consumer Affairs