RIKTIG MOTIVASJON

STYRKER ENGASJEMENT

HVORFOR RIKTIG MOTIVASJON BETYR NOE

Uengasjerte medarbeidere koster organisasjoner milliarder av kroner hvert år, og likevel har de fleste ledere ingen ide om hvordan de skal identifisere grunnen til problemet og hvordan de skal snu det. Nøkkelen bak engasjement er kvaliteten på en ansatt sin motivasjon på arbeidsplasssen. Optimal motivasjon lærer dine ledere å aktivere et høyere nivå av motivasjon som er bevist å øke engasjementet og virksomhetens samlede resultat.

Optimalt motiverte medarbeidere i organisasjoner er 3 ganger mer fornøyd med jobben sin, 3 ganger mer kreative og 10 ganger mer engasjerte.*

MOTIVASJON ER EN FERDIGHET, IKKE ET TALENT

Motivasjon eller mangelen på motivasjon, er kjernen i forhold til alt medarbeidere gjør og ikke gjør. Motivasjon kommer i forskjellige former og det er kvaliteten av motivasjonen som påvirker resultatet. Når ledere forstår motivasjonens natur og hvordan de skal bidra til å tilrettelegge for et skifte til et høyere, mer optimalt motivasjonsspekter, skaper de et arbeidsmiljø der folk er selvmotiverte for å oppnå sine mål, opprettholde høy ytelse og blomstre personlig.

Motivational training for employees increases engagement | Ken Blanchard

ØK engasjEMent hos medarbeiderne

Daglig optimal motivasjon er drivstoffet som fremmer engasjement og lidenskapen for arbeidet blant medarbeiderne.

Optimal motivation in organizations improves well-being | Ken Blanchard

FORBEDRE TRIVSEL

Ved å tilrettelegge for samtaler om optimal motivasjon, forbereder ledere sine medarbeidere med deres energi og generelle trivsel.

Increase productivity with motivational training for employees | Ken Blanchard

Øk produktiviteten og evnen til å holde på medarbeiderne

Optimalt motiverte medarbeide er verdifulle—de oppnår høy-kvalitets resultater, de er mer produktive og sannsynligheten for at de blir værende i virksomheten er større.

SKAP EN ARBEIDSPLASS
HVOR MEDARBEIDERNE BLOMSTRER

Vi vet det er vanskelig å endre på en medarbeiders engasjement. Løsningen er å ha den riktige motivasjonen.

Optimal motivasjon hjelper dine ledere med “Hvordan motiverer jeg noen?”, og å forstå grunnen til hvordan hver enkelt medarbeider er motivert og hjelpe dem med å skifte til optimal motivasjon så de kan nå sitt fulle potensiale.

En tilleggsverdi av Optimal motivasjon er at ved å lære ferdighetene for å hjelpe medarbeiderne til å skifte, lærer de å skifte motivasjon selv. For en leder uten optimal motivasjon vil det være usannsynlig å kunne aktivere optimal motivasjon i andre.

Basert på den siste vitenskapelige forskningen på hva som driver menneskets motivasjon, har våre eksperter utviklet en virkningsfullt kurs som lærer ledere de tre ferdighetene de trenger for å aktivere optimal motivasjon med deres medarbeidere.

3 skills for motivating employees in the workplace | Ken Blanchard

Vil du lære mer?

Klar for å komme i gang?

Optimal motivasjon vil lære dine ledere hvordan de skal skifte til optimal motivasjon, i seg selv og i dem de leder for å øke medarbeidernes engasjement og produktivitet.

*The Economics of Wellbeing by Tom Rath and Jim Harter, 2010
Positive Intelligence, Harvard Business Review, 2013